Asociațiile umanitare și medicii fac eforturi uriașe pentru ca, în plină pandemie, copiii bolnavi să poată beneficia de tratament salvator în alte țări

24 aprilie 2020, 18:16

Victoria are un an și 3 luni. S-a născut cu atrezie de căi biliare, o malformație gravă care nu putea fi eliminată fără un trasnsplant de ficat.

Anul trcut când avea doar câteva luni, prima minune din viaţa ei s-a întâmplat la o clinică din oraşul italian Palermo. Ficatul a fost preluat chiar de la mama fetiţie.

După recuperare, Victoria a revenit în România şi o vreme starea ei a fost stabilă. Apoi au apărut unele complicaţii.

Copila a fost internată timp de o lună aici la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală și a fost în grija medicilor care i-au pus diagnosticul, la scurt timp după naștere. Starea ei s-a înrăutățit pe parcurs, iar în urma investigațiilor amănunțite medicii au decis să fi transferată în Italia la clinica unde i-a fost făcut transplantul de ficat.

Imediat după decizia medicilor români a început o luptă contra cronometru pentru a o duce pe mica pacientă în Italia. Medicii, părinţii şi asociația umanitară care a strâns fondurile pentru transfer, au început procedurile.

Victoria a fost testată inclusiv pentru COVID 19 şi doar după aflarea rezultatului a putut fi dusă în Italia.

Transportul a fost făcut cu un avion medical privat şi a fost plătit cu banii din donaţii.

Medicii din Italia aveau şi ei o condiţie: o puteau interna pe Victoria la spitalul din Palermo imediat, doar dacă ajungea înainte de ora 10.30. Şi aici fetiţei şi mamei li s-au refăcut teste pentru noul coronavisrus.

Victoria e al cincilea caz medical rezolvat de Asociația Blondie, de la începutul crizei COVID-19. 3 copii și un adult au fost deja repatriați de la clinici din Italia și Austria iar săptămâna viitoare alți doi pacienţi vor fi repatriaţi din Elveția.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă