Asociațiile de proprietari consideră creșterea prețului la gaze nejustificată. La 6 luni de la liberalizarea pieței consumatorul este captiv

27 septembrie 2017, 09:03

În primăvară a fost liberalizată piața de energie și în special piața gazelor, ori când liberalizezi un sistem înseamnă că dai posibilitatea altor companii, altor firme să ofere pe piața de energie consumatorilor oferta lor. Nu s-au respectat niște reguli elementare de economie de piață, înseamnă că totul a fost forțat, această liberalizare, de fapt nu este liberalizare, este o dirijare din penumbra a unor interese. Nu funcționează normal sistemul, spune Radu Opaina.

Suntem într-o situație în care vedem că nu este liberalizare, se certifică faptul că, consumatorul este la fel de captiv ca și acum șase luni. În mod normal într-o societate normală, în Germania sau în Franța când iei o astfel de măsură la nivel de autoritate, fără  avizul consumatorului, nu o poți face, a subliniat președintele Federației asociațiilor de proprietari din România, Radu Opaina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite