Asociațiile de proprietari avertizează că sistemul cardurilor de încălzire va fi greoi. „Mi-e teamă să nu renunţe beneficiarii în faţa birocraţiei şi în faţa drumurilor”

15 ianuarie 2023, 21:12

Peste 190.000 de asociaţii de proprietari din întreaga țară ar trebui să primească de mâine înştiinţările şi modelul de certificat de validare a datoriei pentru persoanele care primesc încălzire în sistem centralizat.

Alături de alte îndrumări privind completarea acestui document, necesar întrucât factura care vine pentru asociaţie trebuie defalcată pe proprietarul beneficiar.

Beneficiarul care vrea să-și plătească căldura la bloc pleacă la asociația de proprietari, solicită asociației de proprietari acest certificat de validare a datoriei. Asociația de proprietari completează cu datele de identificare și suma pe care o datorează certificatul„, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română: Distribuirea cardurilor se va face acasă, la domiciliu, la beneficiari. Deci beneficiarii nu trebuie să depună niciun efort. Trebuie doar să aştepte acasă.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari susțin că noul sistem va complica mai mult lucrurile, în loc să le simplifice.

Mihai Mereuță, președintele Ligii Naționale a Asociațiilor de Proprietari Habitat:Mi-e teamă să nu renunţe beneficiarii (…) în faţa birocraţiei şi în faţa drumurilor. (…) Există oraşe întregi în care nu e constituită nicio asociaţie. Numai cine nu a fost la Poşta Română nu ştie cât de greu le este doamnelor respective să efectueze de la plata unui mandat până la lucruri mai complicate.

Până la mijlocul lunii februarie, banii pentru cardul de energie ar trebui să intre în conturile Poştei. La finele lunii, începutul lui martie, guvernanții speră să se facă primele plăți în baza documentelor justificative prezentate de către beneficiari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă