Asistență psihologică pentru personalul medical militar din linia întâi a frontului pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Centrul Național de Psihologie și Sănătate Comportamentală pune la dispoziția personalului militar programe și servicii de asistență psihologică, anunță MApN. Programul se adresează persoanelor implicate în eforturile de combatere a pandemiei de coronavirus.

10 Aprilie 2020, 11:50 | Mihaela Carpea |
MApN: platformă dedicată contracarării știrilor false / FOTO: Captură YouTube
MApN: platformă dedicată contracarării știrilor false
Suport psihologic oferit de Ministerul Apărării Naționale

Numărul de telefon la care poate fi solicitată consilierea psihologică este: 0766.40.94.94.

"Linia telefonică de suport psihologic este asigurată în permanență de doi psihologi, care răspund non-stop. (...) Psihologii își desfășoară activitatea la sediul centrului nostru, unde beneficiază de resurse informaționale obținute din surse oficiale ale Ministerului Apărării și ale Guvernului României. Pot contribui în felul acesta nu doar la normalizarea reacțiilor emoționale ale apelanților, ci și la rezolvarea unor nevoi și preocupări curente, prin furnizarea de informații practice", a declarat șeful Centrului Național Militar de Psihologie și Sănătate Comportamentală, col. Vasile Mărineanu.

"În situațiile în care sunt identificate persoane cu comportamente majore de risc, cum ar fi tentativele de suicid, persoanele sunt îndrumate către un serviciu psihiatric de urgență", a adăugat el.

Linia va funcționa pe toată perioada în care este instituită starea de urgență.

Zilnic, mii de cadre militare intervin pentru sprijinirea operațiunilor din diverse domenii, în cadrul situației de urgență impuse de epidemie - de la aducerea pe cale aeriană a echipamentelor medicale din alte țări, la distribuția de alimente și produse de igienă populației din focarele de coronavirus, de la efectuarea de teste si preluarea conducerii unităților medicale unde epidemia a fost scăpată de sub control, la vegherea respectării condițiilor impuse de carantină.

Potrivit celor mai recente date, de miercuri până joi, 1.556 de militari și 335 de mijloace tehnice au acționat în 314 misiuni. Misiunile au constat în fluidizarea traficului la frontieră, transportul echipamentelor medicale și însoțirea convoaielor pentru transportul persoanelor.

În același timp, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate 431 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

La Constanța, forțele MApN continuă montarea sistemului medical modular de intervenție și tratament.

Militari din cadrul Forțelor navale terestre au instalat joi corturile care alcătuiesc baza de campare pe Stadionul Portul, pentru pacienții cu COVID-19 izolați și carantinați.

Ministerul Apărării Naționale ne invită pe toți să ne alăturăm grupului inițiat pe Facebook sub denumirea "România, fii puternică!".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 18°C
IASI 16°C 12°C
CLUJ 16°C 13°C
CONSTANTA 22°C 17°C
CRAIOVA 24°C 20°C
BRASOV 19°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI