Asistență medicală opțională: Doar una din 10 școli are cabinet medical

În România, doar una din 10 școli are cabinet medical. Asta deși legea obligă toate instituțiile de învățământ să le acorde elevilor asistența medicală. Și acolo unde există, cabinetele sunt slab dotate, funcționează doar o zi sau două pe săptămână, sau pur și simplu sunt încuiate din lipsă de personal.

06 Martie 2018, 20:26 (actualizat 06 Martie 2018, 20:32) |
Deși legea are prevederi clare, doar una din 10 școli are cabinet medical
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La şcoala din Poiana Ilvei, Bistrița-Năsăud, învață 150 de elevi. Nu au avut niciodată cabinet medical, doar o trusă de prim ajutor stă agățată pe perete.

Pericolul este cu atât mai mare, cu cât nici în comună nu există medic. Dispensarul e încuiat. Primăria încearcă de multă vreme să aducă un doctor.

La școala "Elena Cuza" din Galați, lucrurile stau ceva mai bine. Există cabinet medical și are și medicamente. Numai că funcționează după program redus.

În Galați sunt doar 17 medici școlari și 76 de asistente la peste 42.000 de elevi. Asta înseamnă că fiecare cadru medical are în grijă mai multe școli din oraș.

Elevii școlii "Elena Cuza" din Galați nu se pot îmbolnăvi decât miercurea și joia. Doar atunci asistenta medicală este la școală, între orele 07.00 și 15.00.

În România sunt aproximativ 19 mii de unități de învățământ preuniversitar și numai 2.500 de cabinete medicale școlare.

Legea prevede clar: preșcolarilor și elevilor trebuie să li se asigure asistența medicală pe toată perioada cursurilor, în cabinete dotate cu aparatură pentru consultații și cel puțin 30 de tipuri de medicamente pentru urgențe și afecțiuni des întâlnite la copii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI