Asiguratorii auto au fost reclamați la ASF în semestrul doi de peste 10.000 de ori. Aceștia spun că cifrele nu sunt relevante

17 septembrie 2020, 19:05

Aproape 10.000 de petiții. Asigurătorii spun că cifrele nu sunt relevante, Autoritatea de Supraveghere Financiară susține că majoritatea dosarelor au fost deschise cu un an sau doi în urmă.

Daniel administrează un service auto cu zeci de angajați și este nemulțumit de numărul mare de facturi pe care asigurătorii au refuzat să i le plătească în perioada stării de urgență. Asta deși, spune el, numărul accidentelor a scăzut semnificativ iar banii încasați de asigurători au fost aceiași.

Daniel Scărlătescu: „În perioada pandemiei, în unitățile noastre s-au efectuat circa 1.200 de reparații care nu au fost despăgubite integral sau nu au fost despăgubite deloc. Cam în proporție de 90%”.

De altfel, mai multe service-uri auto sunt în război cu asigurătorii din cauza facturilor nedecontate, susţine Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România. De partea cealaltă, asigurătorii se apară.

Mădălin Roşu, preşedinteele Biroului Asigurătorilor Auto din România: „Dacă vorbim despre nişte cifre doar de la Poliţie, uităm că majoritatea accidentelor se anunţă la asigurator. Mai ales cele din care nu rezultă victime. Şi atunci, dacă o asociaţie, indiferent cum se numeşte ea, vine şi prezintă că a scăzut cu 72% bazându-se doar pe procesele verbale de la Poliţie, vorbim de o ştire falsă, de informaţie falsă şi greu de verificat”.

Petițiile se depun la ASF, adică Autoritatea de Supraveghere Financiară. Din cele 10.000 de reclamații înregistrate în semetrul doi, 95 % dintre ele au făcut referire la nerespecatrea condițiilor contractuale. Restul au reclamat nerespectarea legii din domeniu sau  a normelor ASF.  Aceștia susțin că mai mult de jumătate dintre dosare au fost soluționate deja.

Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF: „Petițiile înregistrate pe trimestrul II se refereau într-o proporție mare la dosare de daună deschise în 2019 sau 2018 sau poate chiar și în primul trimestru al anului 2020. Deci nu în perioada în care blocajul economic a dat o rată mai mică a accidentelor înregistrate”.

Cei nemulțumiți de soluția dată de Autoritatea de Supraveghere Financiară își pot căuta dreptatea în instanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite