Asigurarea continuării activităților Erasmus+ în cazul unui Brexit fără acord: Consiliul aprobă măsuri de contingență

Uniunea Europeană ia măsuri pentru a evita întreruperea programelor existente Erasmus+ care implică Regatul Unit în momentul retragerii acestuia din Uniunea Europeană. Astăzi, Consiliul a adoptat un regulament privind continuarea, în contextul Brexitului, a activităților de mobilitate în scopul învățării aflate în curs de desfășurare în cadrul programului Erasmus+.

19 Martie 2019, 12:17 (actualizat 19 Martie 2019, 15:47) |
Gheorghe Ciamba, declarație
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Ne asigurăm că tinerii din UE 27 și cei din Regatul Unit vor putea să își ducă la bun sfârșit studiile după Brexit. Acest regulament va garanta că activitățile de învățare care se află în curs de desfășurare și în care sunt implicați vor fi în continuare eligibile pentru granturi", a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Regulamentul urmărește să asigure că:

  • activitățile de mobilitate în scopul învățării aflate în curs de desfășurare în cadrul programului Erasmus+, care au început cel târziu la data la care tratatele încetează să se aplice Regatului Unit, nu vor fi întrerupte;
  • participanții la Erasmus+ din UE 27 și din Regatul Unit nu își vor pierde creditele și nu vor fi obligați să repete semestrul sau anul universitar respectiv.

Se estimează că, la sfârșitul lunii martie 2019, aproape 14 000 de cursanți din UE 27 vor fi în Regatul Unit și în jur de 7 000 de cursanți din Regatul Unit vor fi în UE 27 în cadrul Erasmus+.

Parlamentul European a votat cu privire la propunere la 13 martie. Regulamentul va intra în vigoare numai dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea fără niciun acord de retragere. Regulamentul se aplică din ziua următoare datei la care tratatele încetează să se aplice Regatului Unit și pe teritoriul acestuia.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI