ASE București reintroduce examenul de admitere de anul viitor. Vor fi probe scrise la Cibernetică și Drept

27 iulie 2023, 07:36

Tot mai multe facultăți revin în ultimii ani la selecția studenților în urma unui examen scris.

Ion Smeureanu, prorector, ASE: Chiar azi senatul universitar a aprobat ca două facultăți ale Academiei de Studii Economice, respectiv Cibernetica, statistică și informațică economică și Facultatea de Drept. Deocamdată nu s-au stabilit toate detaliile tehnice, dar cu siguranță, începând cu examenul de vara viitoare vom susține și probe scrise.

Marin Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti: Prestigiul e dat și de dificultatea de a accede. Din ce în ce mai mulți absolvenți de liceu preferă să se asocieze în continuare cu o facultate care presupune un examen. Abandonul universitar este uriaș în învățământul superior românesc. Eu știu bine cifrele, se duce spre 45% de la începerea până la terminarea, cei care nu își iau și licența.

Adrian Oprea, decan, Facultatea de Psihologie, UBB Cluj Napoca: Prezența examenului din start selectează, îndepărteză anumiți candidați, îți dă anumite certitudini (…) Cert este că am urmărit o reducere semnificativă a abandonului academic odată cu introducerea examenului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă