Șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess au ajuns în România

22 februarie 2020, 10:50

Cei șase români au fost transportați mai întâi din Japonia în Germania, cu o aeronavă italiană. Din Berlin au fost preluați de aeronava spartan a ministerului Apărării, dotată cu echipamente special,e inclusiv cu o cameră de izolare și cu echipaj medical. Întreaga operațiune s-a desfășurat în condiții stricte pentru protejarea celor implicați. Aeronava a aterizat în această dimineață în baza 90 de lângă București.

Cele șase persoane au fost preluate de pe aeroport cu ambulanțele și transportate într-un centru secret din Capitală. Vor rămâne acolo în carantină timp de două săptămâni.

În acealași spațiu special amenajat din București, pus la dispoziție de primăria Capitalei, se află în carantină alți doi români veniți din China. Ei nu au simptome de coronavirus, dar încă sunt sub supraveghere medicală. Și cei șase aduși astăzi vor fi monitorizați.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la București, cei șase români au fost testați, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce privește infecția cu coronavirus.

„Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus)”, a transmis  MAE.

Avionul la bordul căruia au fost cei șase români a aterizat la Berlin în cursul nopții, de unde au fost preluați de o aeronavă pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus, MAE menționează că aceștia sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

„Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetățeni români spitalizați, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”, a mai anunțat MAE.

În total, pe vasul de croazieră ținut în carantină în Japonia au fost 17 români. Doi dintre ei au fost diagnosticați cu noul coronavirus și sunt internați într-un spital din Tokyo. De altfel, pe navă au fost depistați 600 de pasageri infectați cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite