Șase români, cercetați pentru înșelăciune și spălarea banilor, cu un prejudiciu de 3 milioane de euro. Grupul infracțional organizat păcălea clienții cu anunțuri fictive

Șase români cercetați pentru înșelăciune și spălarea banilor
Șase români cercetați pentru înșelăciune și spălarea banilor
25 iulie 2022, 14:40

Cauza penală a fost deschisă în urma transmiterii de către autoritățile din Spania a unui ordin european de anchetă, care privește mai mulți cetățeni români cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi fost implicate în deschiderea unui număr mare de conturi bancare, ce ar fi fost folosite ulterior pentru diferite transferuri de bani, obținuți prin inducerea în eroare a unor persoane, prin postarea de anunțuri fictive.

În cauză, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 stick-uri de memorie, 3 laptop-uri, 2 telefoane și 16 cartele SIM/suporturi cartelă.

Persoanele bănuite au fost conduse, în baza mandatelor de aducere, la sediile S.C.C.O. Vâlcea și B.C.C.O. Pitești, în vederea audierii.

La activități, au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – S.C.C.I., polițiști din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate Vâlcea și Sibiu, 4 reprezentanți ai Ambasadei Spaniei la București și ai autorităților din Spania, precum și un reprezentant al EUROPOL.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și al Inspectoratului Județean de Jandarmi „General de brigadă Ștefan Buterez” Vâlcea.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă