Asasinarea lui Shinzo Abe. Ce a găsit poliția în casa bărbatului care l-a împușcat pe fostul premier

Foto: Twitter
Foto: Twitter
8 iulie 2022, 18:14

Shinzo Abe a fost asasinat în timp ce susţinea un discurs la Nara. El a fost împuşcat în mai multe rânduri, a fost preluat de salvatori în stare critică şi a murit câteva ore mai târziu din cauza rănilor.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a înţelege motivaţiile asasinului, căruia i-a percheziţionat locuinţa.

Poliția din Nara a confirmat într-o conferință de presă că a confiscat mai multe arme lucrate manual din apartamentul suspectului, precum și un computer și cărți, relatează NY Times.

Nu se știe ce fel de muniție a fost folosită în atacul care l-a ucis pe Shinzo Abe. Dar în videoclipul care surprinde incidentul se aud două împușcături, la aproximativ două secunde și jumătate una de alta, cu un raport profund care sugerează că provin de la un cartuș precum cele folosite la vânătoare.

O astfel de muniție, folosită în mod obișnuit pentru vânatul mic, constă dintr-un propulsor și un număr de proiectile sferice solide. Împușcătura se extinde într-un model conic care se lărgește cu distanța.

Cantitatea de fum observată în înregistrările video cu atacul nu este tipică pentru muniția modernă achiziționată din comerț, sugerând că sistemul de tragere și muniția ar fi putut fi de asemenea făcute în casă sau improvizate.

Glonțul care l-a ucis pe fostul lider japonez Shinzo Abe a intrat „suficient de adânc încât să-i ajungă la inimă”, au declarat vineri medicii de la Universitatea Medicală Nara, într-o conferință de presă.

Medicii nu au putut opri sângerarea, au adăugat oficialii medicali.

Aceștia au adăugat că fostul premier nu avea semne vitale, atunci când a ajuns la spital.

Atacatorul a fost identificat drept un locuitor din orașul Nara, Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani.

Tetsuya Yamagami nu a încercat să fugă de la fața locului după atac, fiind doborât și capturat de agenții de securitate.

Tetsuya Yamagami a fost ofițer în Forțele Marine de Autoapărare timp de trei ani, până în 2005. Bărbatul a declarat poliției după atac că „avea nemulțumiri” cu privire la fostul premier și intenționa să-l omoare. Cu toate acestea, el a mai spus că „nu respingea convingerile politice ale lui Shinzo Abe”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite