Asasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean, Kim Jong-un, rămâne o enigmă. Ancheta continuă

18 februarie 2017, 23:20

Poliţia din Malaezia a mai făcut o arestare: e vorba de un nord-coreean, despre care se crede că ar fi implicat în asasinatul la comandă. Iar comanda, spune Coreea de Sud, ar fi venit direct de la liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Fratele lui vitreg, Kim Jong Nam, frate doar de tată, avea 46 de ani şi trăia în Macao, împreună cu a doua soţie. I s-a făcut rău pe aeroportul din Kuala Lumpur. Ameţit şi cu dureri în tot corpul, a mai apucat să spună că două femei i-au pulverizat în faţă o substanţă. Kim Jong Nam a murit în drum spre spital.

Malaezienii declară  că vor da cadavrul familiei. Doar că, până acum, nici prima soţie, o chinezoaică din Beijing, nici cea de a doua, din Macao, nu s-au prezentat la morgă.

Femeile care i-au dat cu un spray cu o otravă foarte puternică şi l-ar fi şi înţepat cu un ac tot cu otravă în vârf au fost arestate. Una e vietnameză, cealaltă indoneziancă, iar mama ei spune că fata e nevinovată: a crezut că participă la un show.

Experţii spun ca a fost o execuţie ca la carte, chiar dacă femeile care l-au otrăvit au fost prinse aşa de repede.

Ani la rând s-a crezut că succesorul lui Kim Jong Il va fi fiul său cel mai mare, Kim Jong Nam, mare băutor şi împătimit al jocurilor de noroc. După studii în Elveţia, însă, el a început să-i spună tatălui său că ar fi bine să facă reforme. Imediat a căzut în dizgraţie, iar fratele său vitreg, Kim Jong Un, a ajuns lider suprem la Phenian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite