ASAP Rocky riscă doi ani de închisoare. Starul e acuzat că a lovit repetat un tânăr căzut la pământ

30 iulie 2019, 20:59

O mare de ziariști l-a așteptat la intrarea în tribunalul din Stockholm pe ASAP Rocky. Nu au reușit să o vadă decât pe mama artistului și avocatul acestuia.

Pe adevăratul său nume, Rakim Meyers, a apărut în sala de audieri securizată a tribunalului îmbrăcat într-un tricou verde și în pantaloni de trening.

ASAP Rocky, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat pe 3 iulie, la finalul unui concert, împreună cu gărzile sale de corp, după o bătaie care a avut loc la sfârșitul lui iunie pe străzile capitalei suedeze.

Procurorul suedez a explicat că reclamantul a fost lovit în repetate rânduri cu o armă metalică.

Rapperul a pledat nevinovat explicând că a reacționat în legitimă apărare.

Pe internet circulă mai multe clipuri cu artistul surprins în timp ce împinge cu forța un bărbat tânăr pe care îl lovește de câteva ori după ce acesta a căzut pe asfalt.

Dacă va fi găsit vinovat, ASAP Rocky riscă o pedeapsă de la doi ani închisoare și amendă. Mai mulți politicieni din Congresul american și Donald Trump însuși au cerut Suediei să îl elibereze pe muzician invocând caracterul rasial ale acestui proces.

Eliberarea lui a fost cerută și printr-o petiție semnată online de peste 600 de mii de persoane printre care și nume mari din muzica de gen.

Justiția suedeză nu a cedat însă și procesul se va încheia vineri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă