Asaltul asupra Capitoliului, dezvăluiri explozive. Trump ar fi ordonat să fie ridicate măsurile de siguranță, chiar dacă știa că susținătorii săi erau înarmați

Foto: Flickr
Foto: Flickr
28 iunie 2022, 22:05

Este doar una dintre dezvăluirile explozive ale lui Cassidy Hutchinson, o consilieră a lui Mark Meadows, șeful de cabinet al lui Donald Trump pe finalul mandatului. Hutchinson a depus mărturie marți în fața comisiei care investighează atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului.

Potrivit acesteia, Trump a cerut să mărșăluiască la Capitoliu cu susținătorii săi chiar și în timp ce revolta era în desfășurare, încercând să preia cu forța volanul limuzinei prezidențiale de la un agent al Serviciului Secret pentru a conduce mașina într-acolo, chiar dacă i se spusese că nu era în siguranță.

Iar în interiorul Casei Albe, susține Hutchinson, Trump a lovit cu pumnii în masă și a aruncat cu vase, împroșcând ketchup pe perete, după ce a aflat că procurorul său general a contrazis în mod public acuzațiile sale că alegerile ar fi fost fraudate.

În audierea sa, Cassidy Hutchinson l-a portretizat pe fostul șef de stat ca fiind temperamental și infantil.

Hutchinson a mai spus că Trump a cerut ca susținătorii săi să se poată mișca liber, chiar dacă erau înarmați, depunând mărturie că ea se afla „în apropierea unei conversații în care l-am auzit pe președinte spunând ceva de genul „Știți, nu-mi pasă că au arme. Nu sunt aici să mă rănească (…) Lăsați oamenii mei să intre. Ei pot mărșălui spre Capitoliu de aici. Lăsați oamenii să intre.”

Cassidy Hutchinson a mărturisit că Meadows era îngrijorat încă din 2 ianuarie că mitingul lui Donald Trump ar putea scăpa de sub control. „Lucrurile s-ar putea să devină foarte, foarte urâte pe 6 ianuarie”, i-ar fi spus Meadows.

Ea a spus că Anthony M. Ornato, fostul șef de operațiuni de la Casa Albă, l-a avertizat pe Meadows pe 6 ianuarie că mulțimea părea pregătită pentru violență și avea cuțite, pistoale, armură și sulițe.

„Aproape că n-a avut nicio reacție”, a mărturisit Hutchinson legat de atitudinea lui Meadows față de mulțimea care ataca Capitoliul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite