Asalt asupra Capitoliului: Comisia parlamentară recomandă inculparea penală a lui Trump

Președintele SUA Donald Trump
Președintele SUA Donald Trump
20 decembrie 2022, 21:46

Membrii comitetului pentru anchetarea evenimentelor din 6 ianuarie 2021, între care doi republicani, au votat în unanimitate pentru inculparea penală a fostului președinte Donald Trump. De asemenea, parlamentarii americani solicită și acuzarea lui Donald Trump pentru tentativă de a deturna rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020. Propunerea parlamentarilor nu are însă caracter obligatoriu pentru Departamentul Justiției.

Agenţii de menţinerea ordinii au fost atacaţi şi răniţi gravi. Capitoliul a fost invadat. Numărarea voturilor electorale a fost oprită, iar vieţile celor aflaţi în Capitoliu au fost ameninţate. Dovezile pot fi văzute chiar în mărturia consilierilor lui Donald Trump şi a altor martori de la Casă Albă. Nici un om care s-ar fi purtat astfel în acel moment, nu mai poate servi vreodată în nici o funcţie de conducere în ţara noastră. El (Donald Trump) este nepotrivit pentru orice funcţie”, a declarat Liz Cheney, membru al Congresului, Partidul Republican.

Donald Trump a calificat acțiunile membrilor congresului drept povești care au scopul de a-l îndepărta de Casa Albă. O reacție a venit și din partea Administrației Joe Biden, actualul președinte democrat fiind contracandidatul lui Donald Trump în alegerile din noiembrie 2020.

Pe 6 ianuarie am asistat la cel mai grav atac asupra democraţiei noastre de la Războiul Civil (din 1861-1865). Preşedintele a fost foarte clar: democraţia noastră continuă  şi rămâne sub ameninţare şI noi toţi trebuie să participăm pentru a o proteja”, a afirmat Karine Jean-Pierre, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Atacul asupra Congresului s-a soldat cu moartea a cel puțin cinci persoane și inculparea a sute de susținători ai lui Donald Trump pentru participarea la agresiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă