Artmark: Cel mai vechi whisky din România, adjudecat la 7.000 de euro

29 aprilie 2021, 10:45

Un whiskey scoțian Single Malt pe care nu toţi dintre noi avem şansa să îl degustăm i-a făcut pe colecţionari să se ia la întrecere.

Adjudecat pentru 7.000 de euro pentru sticla Macallan de la 1937. Alături, a intrat în licitaţie şi o altă sticlă, cu 3 ani mai tânără. Este un whiskey îmbuteliat într-o sticlă de cristal de Bohemia şi pictată cu aur coloidal.

CEZAR BURLAN, director de vânzări Artmark: „Sunt două sticle importante, două whiskey-uri Macallan. S-au vândut foarte bine. Au avut preţuri de pornire de 2.000 şi 2.500 de euro. Unul s-a vândut la 7.000 şi unul la 7.500 de euro”.

Whiskey-ul din 1937, o raritate absolută, ediție 1 din 1, este îmbuteliat într-o carafă excepțională din cristal Baccarat de la 1880, însoțită de certificat de autenticitate al distribuitorului scoțian.

DRAGOŞ VĂRŞĂNDAN, expert: „Macallan este numit de specialişti – the cogniac of whiskies -, adică este unul dintre cei mai vechi producători de whiskey din Scoția și unul dintre cele mai apreciate. În ultimii 10 ani a bătut de 3 ori recordul pentru cel mai bine vândut whiskey din lume și recordul de suma licitată și la Christie’s și la Sotheby’s”.

Sunt ediţii limitate de whiskey, iar sticlele sunt chiar mai vechi decât conţinutul. Cele două bijuterii au fost vedetele licitaţiei intitulate „Pivnița colecționarului”, care a inclus şi o vânzare caritabilă pentru încurajarea activității creatoare a tinerilor artiști români.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite