COOLTURA

Artistul vizual Pisica Pătrată a schimbat înfățișarea Institutului Cervantes din București

Institutul Cervantes are o nouă înfăţişare şi un program cultural ambiţios. Artistul vizual Pisica Pătrată a realizat trei picturi inedite în holurile instituţiei.

11 Februarie 2020, 17:32 (actualizat 11 Februarie 2020, 17:33) |
Pisica Pătrată a schimbat fața Institutului Cervantes
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Alexandru Ciubotariu, mai cunoscut publicului ca Pisica Pătrată, este unul dintre primii artişti stradali din Bucureşti. Picturile realizate în colaborare cu Institutul Cervantes includ toate preocupările şi motivele artistice ale acestuia.

Picturile murale semnate de Pisica Pătrată reprezintă noua imagine pe care Institutul Cervantes dorește să o aibă la împlinirea unui sfert de secol de la inaugurare. Este un mod de a integra instituția în peisajul urban al Bucureștiului.

"Am pornit de la două două mari idei. Prima dintre ele a fost să oferim Bucureştiului, care este un oraş foarte animat, o nouă imagine a holului din recepţia Institutului, în funcție de ospitalitatea pe care o are oraşul. Astfel că tot acest grafitti, care este artă urbană, reprezintă cea mai bună modalitate."

"În prezent, peste un milion de români, trăiesc şi muncesc în Spania. Astfel, ambele ţări sunt foarte legate din punct de vedere social şi pentru a explica această legătură foarte emoţionantă, expresivă, am avut nevoie de un artist local, care să reflecte acest lucru. Din acest motiv l-am ales pe Alexandru."

Lucrările Pisicii Pătrate pot fi văzute la Institutul Cervantes până la sfârșitul anului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 22°C
IASI 13°C 17°C
CLUJ 14°C 16°C
CONSTANTA 16°C 21°C
CRAIOVA 18°C 24°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI