Artistul Sean Paul împlinește 50 de ani

Sean Paul
Sean Paul
9 ianuarie 2023, 13:35

Sean Paul Francis Henriques s-a născut la 9 ianuarie 1973, la Kingston, în Jamaica, ca fiu al lui Garth şi al Francesei. Mama, de origine engleză şi chineză jamaicană, este un pictor cunoscut. Bunicul său patern este dintr-o familie de evrei care a emigrat din Portugalia, iar bunica lui paternă era afro-caraibiană. Mulţi membri ai familiei sale sunt înotători.

Bunicul său a fost la prima echipă naţională masculină de polo pe apă din Jamaica. Tatăl său a jucat polo în anii ’60 şi a concurat la înot pe distanţe lungi, potrivit www.imdb.com.

Sean Paul a devenit DJ după ce a învăţat să compună melodii, inspirându-se din repertoriul lui Super Cat şi avându-l ca mentor pe Don Yute. A lansat melodia „Baby Girl”, realizată de producătorul Jeremy Harding în 1996. Succesul lui a culminat cu apariţia altor melodii: „Nah Get No Bly (One More Try)”, „Deport Them”, „Excite Me”, „Infiltrate” şi „Hackle Mi”. Paul a avut o apariţie în filmul ”Belly” (1998). A avut o colaborare de mare succes cu DMX & Mr. Vegas (Top Shotter) la coloană sonoră a filmului.

În 2012, Paul s-a căsătorit cu Jodi Stewart, o prezentatoare TV jamaicană. Pe 26 februarie 2017, Sean Paul a anunţat naşterea fiului său, Levi Blaze.

Sursa: AGERPRES

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite