CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

Artiștii caută soluții pentru reluarea spectacolelor în condiții de pandemie. Ce rezultate a avut un studiu 3D care simulează deplasarea fluxului de aer în sala de concerte a Filarmonicii din Paris

Lumea spectacolului din Franța este în criză. De luni bune sălile de spectacole, teatrele, cinematografele și sălile de concerte sunt închise iar artiștii caută continuu soluții pentru ca arta și accesul la cultură să nu se piardă. Mică rază de speranță a apărut în urma unui studiu, destul de îndrăzneț, despre care ne vorbește corespondentul TVR Mihaela Antoche.

05 Februarie 2021, 15:07 |

Care este pericolul de contaminare într-o sală de concerte chiar dacă spectatorii poartă măști de protecție și respectă toate regulile de distanțare? Ce rol are fluxul de aer?

Sunt câteva din întrebările care și-au găsit răspunsul într-un studiu 3D care simulează deplasarea fluxului de aer în sala de concerte a Filarmonicii din Paris. Iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Autorii studiului spun că circulația aerului în sala de concerte ar putea fi asimilată cu fluxul de aer dintr-un spațiu deschis și că măsurile de frânare a contaminării rămân obligatorii.

Soluțiile studiului s-ar putea aplica, într-o primă etapă, doar la Filarmonica pariziană deoarece nu toate sălile de concerte au sisteme de ventilație similare. Însă ar putea oferi o garanție în plus odată cu reluarea activității.

Până atunci, spectatorii se mulțumesc cu oferta video pusă la dispoziție de filarmonică pe internet.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 0°C 2°C
IASI -3°C -3°C
CLUJ -6°C -6°C
CONSTANTA -1°C -2°C
CRAIOVA 0°C 2°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI