Artiști departe de țară. Sirianul Ammar Alnahhas pictează derviși în România, Mihai Bâră creează în Andorra, unde e stabilit de 25 de ani

Dervişi, femei arabe, cai în culori vii și teme ludice sau spectacol, sarcasm complice și ironie fină. Toate acestea se regăsesc pe pânzele unor artiști care au devenit cunoscuți după ce au plecat din locurile natale: un sirian venit demult în România și un brașovean care trăiește de un sfert de secol în Andorra.

26 Mai 2017, 15:32 (actualizat 26 Mai 2017, 17:09) |
Pictori departe de țară
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ammar Alnahhas a plecat din Siria în 2006 și de atunci trăiește la București. Este, de fapt, sculptor și a descoperit plăcerea de a picta la noi, în România. În lucrările lui predomină verdele crud, despre care spune că este specific acestei zone, mai exact este culoarea vegetației proaspete pe care nu a întâlnit-o niciodată în țara natală.

Supranumit de criticii de artă "pictorul dervișilor", Ammar Alnahhas încearcă să aducă, în fiecare lucrare a sa, câte puțin din cele două culturi.

Mihai Bâră a plecat din România la scurt timp după Revoluție, în Andorra. În tinerețe a fost măcinat de două mari iubiri: arta și sportul. În Andorra este antrenor de schi și artist plastic, trăiește viața la maximum și are foarte puțin timp liber.

Artistul atrage atenția prin optimismul lucrărilor: culori vii, teme neașteptate.

Zilele acestea, expoziția personală Mihai Bara poate fi vizitată la Centrul Multicultural al Universității Transilvania. Peste 40 de lucrări în ulei, acrilic și grafica sunt expuse până la sfârșitul lunii în Brașov.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 10°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 8°C 7°C
CONSTANTA 11°C 7°C
CRAIOVA 18°C 11°C
BRASOV 8°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI