Arta, adusă în sufragerii cu ajutorul „tablourilor digitale”. Inițiativă la Muzeul Regal de Artă din Belgia

26 august 2019, 10:13

Muzeul Regal de Artă din Bruxelles este unul dintre cele mai bogate și importante din Europa. În colecțiile sale se găsesc 1.200 de piese.

Accesul la creațiile maeștrilor flamanzi se poate face contra cost. Cel interesat poate plăti un abonament de 5 euro pe lună, sau poate admira o singură pictură dacă plătește o singură dată 20 de euro.

Isabelle Vanhoonacker, director al Muzeului Regal de Artă din Belgia: „Participăm la această iniţiativă deoarece credem că tehnologia are numeroase posibilităţi de a ne prezenta cultura în alt mod decât în muzeu. Astfel putem aduce arta în sufrageriile oamenilor, cu speranţa că, ulterior, vor dori să viziteze muzeul şi să admire operele de artă autentice„.

Televizorul special creat pentru a funcționa ca tablou digital poate fi folosit și pentru a admira fotografii din vacanță sau din fiecare zi.

Compania implicată în proiect a încheiat parteneriate similare și cu alte muzee celebre: Tate Gallery din Londra, Muzeul Uffizi din Florența, Prado din Madrid, Van Gogh din Amsterdam și Albertina Museum din Viena.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite