Art Safari 2019. Expoziție Tonitza, sculptură, artă contemporană și artă chineză

2 octombrie 2019, 08:54

Are 4 accente – o impresionantă expoziție Toniza, cea mai mare din ultimii 50 de ani, o expoziție de sculptură, cum rar vedem în România,  o scenă oferită artei foarte contemporane și o ușa deschisă spre arta chineză de azi. Pavilionul poate fi vizitat până pe 6 octombrie.

Primul etaj e dedicat lui Nicolae Tonitza, mare parte dintre lucrări surprind copii și universul copilăriei, dar sunt și peisaje și nuduri.

Sunt tablouri împrumutate din 30 de muzee din țară și din 20 de colecții private. Și e o ocazie unică să le vedem pe toate laolaltă. Tonitza e cel mai bine vândut artist pe piața de artă în ultima perioadă.

Un exemplu e tabloul In iatac, expus la Art Safari, adjudecat la licitație acum câțiva ani cu nu mai puțin de 290 de mii de euro.

La parterul palatului impresionează expoziția despre sculptură din România de la 1800 până în prezent. E punere în scenă dramatică, în care lucrările dialoghează între ele și cu umbrele lor.

Pavilionul de sculptură e implicit și o trecere în revista a marilor nume, mai puțin Brâncuși.

Art Safari ia și pusul artei de astăzi, în pavilionul super contemporan  Young Blood. Cum arată noul val de artiști aflați la început de carieră.

Facem cunoștința cu membrii grupării Pastila Roz și cu automatul lor de artă expus la Art Safari. Programatic sunt niște revoltați și se descriu ca grupare satirică, jovială și indiferență.

O altă instalație glosează pe marginea ideii de artă contemporană.

La Art Safari vedem și artiști tineri din China, cu 52 de lucrări. Organizatorii spun ca e cea mai mare expoziție de artă chineza contemporană prezentă în România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite