EDIŢIE SPECIALĂ

Arsenal militar american în România. Comandantul Batalionului 1 „Vulturii luptători": "Orice s-ar întâmpla, suntem gata să răspundem"

Un arsenal militar impresionant al armatei americane a sosit la Baza militară de la Mihail Kogalniceanu! Este doar o parte din echipamentul celor 500 de militari americani din Batalionul 1 „Vulturii luptători" care se vor antrena în România în următoarele nouă luni.

14 Februarie 2017, 08:54 (actualizat 15 Februarie 2017, 09:24) | Elena Aftene |
Tancurile Abrams au ajuns la baza de la Mihail Kogălniceanu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Soldaţii vor participa la trageri cu muniţie de luptă în Centrul de instruire de la Smârdan şi la exerciţii împreună cu militari din Forţele Terestre Române. Unitatea de luptă americană face parte din brigada desfăşurata de Statele Unite în Polonia, în cadrul măsurilor luate pentru securitatea flancului estic al NATO.

""Mesajul nostru pentru români este că suntem foarte serioşi în privinţa angajamentelor luate în cadrul NATO. Suntem foarte bucuroşi să fim aici, să lucrăm alături de partenerii noştri români. Principalul mesaj este de asigurare, de cooperare şi de sincronizare. Există planuri de contingenţă, iar în caz de criză, urgenţă ori de activare a articolului 5, suntem gata să răspundem împreună cu partenerii noştri!", a declarat comandantul Batalionului 1 "Vulturii luptători". Locotenent-colonelul american Jason Sabat a stat de vorbă cu jurnalistul TVR Alina Grigore.

Pe un ger năpraznic, au ajuns la baza de la Mihail Kogălniceanu primele 15 tancuri Abrams. În total, vor sosi 50 de blindate americane - tancuri Abrams, masini de luptă Bradley, precum şi mortiere autopropulsate, a transmis corespondentul TVR Alina Grigore, de la baza militară. Locotenentul-colonel român Nicolae Marius Moneanu a explicat, pentru TVR, care este scopul exerciţiilor din România şi a vorbit despre modul în care se vor derula aceste antrenamente.

VIDEO
Jurnalistul TVR Alina Grigore, discuție cu locotenentul-colonel român Nicolae Marius Moneanu
"Despre antrenamentele şi perioada de instruire în comun pe care o vom desfăşura, probabil, începând cu 15 martie, pot să vă spun că este vorba despre o serie de exerciţii dintr-un cadru mai mare, care a fost planificat de structurile abilitate. Vom executa şi vom desfăşura exerciţii de antrenamente în teren, fără trageri de luptă, şi exerciţii cu trageri de luptă de nivel pluton. De asemenea, vom avea, probabil, o serie de exerciţii de tragere cu armanentul individual din dotare (...) Scopul acestor exerciţii, care au caracter ofensiv sau defensiv, este de a ridica nivelul de interoperabilitate în structurile partenere şi, totodată, de a creşte nivelul de instruire, colectiv şi individual", a declarat loc. col. Nicolae Marius Moneanu, comandantul Batalionul 284 Tancuri "Cuza Vodă", cu misiuni în Kosovo, Irak şi Afganistan.

VIDEO
Arsenal militar american în România. Ediție Specială pe TVR1
Experţii Iulian Fota şi Şerban Cioculescu au fost invitaţi, de la ora 10:00, într-o Ediţie Specială a Ştirlor TVR, în care s-a discutat despre angajamentul Pentagonului în securizarea flancului estic al NATO.

Cei 500 de militari americani din Batalionul 1 "Vulturii luptători" au ajuns deja la Mihail Kogălniceanu şi o parte din tehnica lor de luptă - primele 15 tancuri Abrams.

VIDEO
Corespondentul TVR Alina Grigore, de la Mihail Kogălniceanu. Telejurnal ora 08:00
Tancurile Abrams sunt principalele tancuri de luptă ale armatei americane, concepute pentru războiul modern, a transmis corespondentul TVR Alina Grigore, în Telejurnalele de la 07:00 şi 08:00.

În galeria video, vedeţi imagini cu tancurile Abrams sosite la baza de la Mihail Kogălniceanu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI