Arnold Schwarzenegger a fost premiat pentru curaj de Muzeul Holocaustului din Los Angeles. „Am văzut prejudecăţi în propria mea casă”

7 noiembrie 2023, 13:58

Schwarzenegger a subliniat că de tânăr i-a păsat de educaţia pentru combaterea antisemitismului.

Am simţit că a fost foarte important, mai ales că provin dintr-o ţară care este cunoscută ca fiind parte importantă a celui de Al Doilea Război Mondial şi a avut printre cei mai vicioşi nazişti în al Doilea Război Mondial şi mai înainte. Aşa, am crezut că este important că lumea să afle că generaţia următoare nu trebuie să fie la fel, că generaţia următoare se poate schimba. Şi am văzut prejudecăţi în propria mea casă„, a declarat actorul.

„Tata, ca multe alte milioane de oameni, a fost absorbit de un sistem al urii prin minciuni şi înşelăciune. Şi am văzut unde duce asta”, spunea Schwarzenegger, în urmă cu câteva luni,  într-un interviu pentru CNN, după ce anterior declarase pentru acest post în cadrul unui forum organizat la Universitatea din California de Sud că „s-a născut cu un tată care era nazist”.

„Am văzut direct cât de afectaţi erau aceşti oameni”, a continuat el. „De acest gen de atrocităţi care s-au petrecut. Câte milioane de oameni au trebuit să moară şi apoi au ajuns rataţi… în Confederaţie, rataţi, ca toţi ceilalţi. Asta pur şi simplu nu funcţionează”, a adăugat actorul.

„Haideţi să ne înţelegem unii cu alţii. Iubirea este mai puternică decât ura”, a îndemnat el.

Arnold Schwarzenegger, care s-a născut în Austria în 1947 şi s-a mutat în Statele Unite în 1968, a vorbit deschis despre implicarea tatălui său, Gustav Schwarzenegger, în partidul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Într-un mesaj video lansat în martie, el a făcut referire la tatăl său în timp ce a denunţat discursul instigator la ură şi i-a îndemnat pe cei care au ales „calea uşoară a urii” să aleagă „o viaţă a rezistenţei” şi „să lupte” cu ei înşişi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă