ARNm – tratament pentru alergiile la arahide

ARNm - tratament pentru alergiile la arahide
ARNm - tratament pentru alergiile la arahide
27 aprilie 2023, 13:12

În urma studiilor realizate pe șoareci, cercetătorii de la UCLA au dezvoltat un medicament care se bazează pe tehnologia ARNm și care ar putea fi utilizat în tratamentul alergiilor la arahide. ARNm, sau acidul ribonucleic mesager, este o moleculă care transmite instrucțiuni genetice celulelor, ajutând astfel la producerea de proteine specifice.

Cercetătorii de la UCLA au livrat ARNm la ficat în interiorul unei nanoparticule, unde a vizat anumite celule pentru a tolera proteinele de arahide. Nanoparticulele au fost testate pe șoareci, ceea ce a demonstrat că medicamentul nu numai că a inversat alergiile la arahide, dar a prevenit și dezvoltarea unor afecțiuni severe.

Studiile realizate pe șoareci au arătat că tratamentul cu nanoparticule a reușit să îmbunătățească toleranța la arahide a animalului. Aceasta ar putea duce la un tratament eficient și sigur pentru oameni care suferă de alergii la arahide. În plus, această tehnologie ARNm ar putea fi utilizată în viitor și pentru tratarea altor alergii la alimente sau medicamente.

Potrivit autorilor, cu mai multe studii de laborator, tratamentul cu nanoparticule ar putea fi gata pentru studiile clinice în termen de trei ani. În plus, echipa intenționează să investigheze dacă aceste nanoparticule ar putea fi utilizate pentru a trata diabetul de tip 1. În prezent, există un singur tratament aprobat iar dacă acest nou tratament devine realitate, ar putea fi un progres semnificativ în tratamentul alergiilor la arahide în viitorul apropiat.

Rezultatele acestui studiu arată că tehnologia ARNm ar putea fi utilizată cu succes în tratamentul alergiilor și ar putea oferi o soluție viabilă pentru această problemă majoră de sănătate. În plus, acest lucru poate deschide ușa către utilizarea acestei tehnologii în tratamentul altor boli și afecțiuni, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente și mai sigure în viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă protestele și a pichetat joi spitalele

Grevă generală în Italia, în Transporturi, Sănătate și Educație