Armistițiul Israel – Hamas a luat sfârşit, după ce teroriştii au lansat un atac cu rachete. În replică, armata israeliană a reluat ofensiva anti-Hamas din Gaza

1 decembrie 2023, 19:07 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:04)

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului israelian, Hamas a pus punct încetării focului eşuând să elibereze toate femeile şi toţi copiii luaţi ostateci. În schimb a lansat noi rachete.

Aviaţia israeliană a lovit ţinte în special din Khan Iunnis şi Rafah, în sudul Fâşiei Gaza. Peste 100 de palestinieni şi-au pierdut viaţa.

Eilon Levi, purtător de cuvânt al guvernului izraelian: În această dimineaţă, după şapte zile de schimburi de ostateci, nereuşind să furnizeze o listă de oameni captivi care urmau să fie eliberaţi, armata teroristă a Hamas din Fâşia Gaza a violat termenii acordului şi a lansat rachete asupra comunităţilor evreieşti.

Eilan Levi a spus că Hamas, care are în continuare ostatici din Israel, i-a abuzat în mod repetat şi sadic, fizic şi psihologic. Levi şi-a bazat dezvăluirile pe informaţiile date de copiii eliberaţi.

Armata israeliana le-a furnizat civililor din Gaza date despre zonele de evacuare şi despre cele care vor fi lovite de aviaţie.

Forţele de apărare israeliene au reluat deja bombardamentele în Fâşia Gaza după o săptămână de încetare a focului şi eşecul prelungirii acesteia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite