LUMEA AZI

Armenii au ieșit în stradă împotriva celor care au avut puterea 10 ani

Criza politică din Armenia a luat o pauză. Liderul opoziției nu a primit votul parlamentului, dar liderul partidului Republican, la putere, susține că este pregătit, în principiu, să îl sprijine pe Nikol Pashinian la alegerile din 8 mai din legislativul de la Erevan. Ca să înțelegeți mai bine de ce au ieșit armenii în stradă, iată cum se trăiește într-o localitate situată la 60 de kilometri de capitala Erevan.

04 Mai 2018, 19:57 |

900 de suflete trăiesc aici în acest sat care se află la aproximativ 60 de kilometri de capitala Erevan. E chiar la poalele muntelui. Cei apți de muncă au plecat demult pentru că nici în satul Lusagiuh nici în altă parte a Armeniei nu-și găsesc de lucru. Șomajul a depășit 20 la sută.

Viața este de fapt supraviețuire. Puținii bani pe care îi au provin din agricultură. Unii cresc animale. În sat sunt 125 de gospodării, 40 sunt acum pustii.

Samwel are 20 de ani. A muncit în Rusia până nu demult, a câțtigat ceva, cât să pornească o mică afacere cu iepuri. Afacerea însă nu merge. Studiază arta culinară la Erevan. Împreună cu alți colegi a participat la protestele din ultimele săptămâni. Au ieșit în stradă împotriva unui politician corrupt care și-a dat demisia după aproape două săptămâni de manifestații mai mult sau mai puțin violente. 10 ani a stat la putere Sargisian, un deceniu în care corupția a înflorit.

Astăzi, Alik și familia lui care număra 6 suflete, supraviețuiesc pentru că au două vaci și o grădină mică plus pensia mamei lui care este de aproximativ 125 de dolari pe lună.

Bărbatul are 56 de ani. El, generația lui și cea a copiilor lui nu-și mai fac planuri, ci doar trăiesc la limita de jos a sărăciei.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 9°C
CLUJ 4°C 6°C
CONSTANTA 9°C 10°C
CRAIOVA 8°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI