Arme de foc, muniție de război și arme albe, descoperite în urma unei acțiuni de amploare a polițiștilor din mai multe județe, susținuți de trupele SIAS

Perchezitii DIICOT
Perchezitii DIICOT
9 iunie 2022, 13:16

Astăzi, 9 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Române – Direcţia Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul structurilor de profil din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călăraşi şi I.P.J. Buzău, specialişti criminalişti din cadrul I.N.C., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov şi I.P.J. Călăraşi, precum şi luptători din cadrul S.I.A.S., pun în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, furt, cămătărie şi şantaj.

Ce au descoperit polițiștii

Până la această oră, au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 3 arme de foc, dintre care o armă letală cu glonţ de calibrul 7,64 mm, tip carabină, o armă letală cu ţevi lise de calibrul 16 mm şi un pistol supus autorizării, cu gaz, de calibrul 8 mm, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, au fost descoperite 17 bucăţi de cartuşe cu glonţ de calibrul 7,64 mm, 21 de bucăţi de cartuşe cu calibrul de 16 mm şi muniţia aferentă de caibrul 8 mm, pentru pistolul supus autorizării.

Totodată, au fost descoperite şi arme albe, dintre care 2 baionete, 2 macete, un cuţit tip sabie, cu mâner detaşabil şi mai multe cuţite de dimensiuni mari.

La o persoană vizată, au fost găsiţi aproximativ 67.000 de euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni, dar şi 5 kilograme de tutun vrac.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă