Armata va anunța până la jumătatea lunii viitoare cine va construi cele 4 corvete pentru marina militară

10 decembrie 2018, 20:08

Hotărârea de guvern care stabilește modul în care se vor cumpăra corvetele prevede două termene pentru anunțarea câștigătorului.

Primul a expirat la sfârșitul lunii octombrie, iar cel de-al doilea și ultimul va expira în ianuarie.

Potrivit MApN, comisia de evaluare a adunat toate ofertele tehnice și financiare depuse de producători până la începutul lui octombrie. În prezent, toate aceste documentele sunt verificate.

Câștigătorul contractului de 1,6 miliarde de euro va fi anunțat luna viitoare, după ce secretarul de stat pentru armamente va semna raportul de achiziție.

În competiție sunt unii dintre cei mai mari constructori din domeniu, printre care Naval Group din Franța, Damen din Olanda și Fincantieri din Italia.

Firma care va câștiga contractul cu armata va fi obligată să construiască corvetele în România. Prima va trebui să fie gata în 3 ani, iar termenul pentru toate patru nu va fi mai mare de 7 ani.

Marina are mare nevoie de aceste nave de luptă. În prezent, se bazează pe fregatele Ferdinand și Regina Maria, despre care specialiștii spun că sunt, de fapt, niște hoteluri plutitoare dotate cu un tun rapid și lansatoare de torpile.

Modernizarea fregatelor a fost amânată mai bine de un deceniu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite