Armata ucraineană spune că nu are informaţii despre o ofensivă majoră

Razboi Ucraina / captura video
Razboi Ucraina / captura video
5 iunie 2023, 15:02

„Nu avem astfel de informaţii şi nu comentăm orice fake-uri”, a spus un purtător de cuvânt al Statului Major al forţelor armate ucrainene ca răspuns la o întrebare din partea Reuters.

Printre altele, liderul Gărzii Naţionale a separatiştilor pro-ruşi din Doneţk, Aleksandr Hodakovski, a contrazis afirmaţiile Moscovei că a dejucat o ofensivă ucraineană majoră în regiunea Donbas, notează la rândul său agenţia DPA.

Inamicul este „însoţit de succes”, a scris Hodakovski luni pe canalul său de Telegram.

Potrivit relatării sale, atacurile la vest de oraşul Vuhledar au fost o mişcare tactică limitată a ucrainenilor, mai degrabă decât o operaţiune majoră.

Înainte de a-i sprijini pe separatiştii din Doneţk, Hodakovski a fost şeful unităţii locale de combatere a terorismului a serviciului secret ucrainean SBU până în 2014. Unităţile sale au fost încorporate în Garda Naţională rusă după ce a început invazia pe scară largă a Ucrainei.

Trupele ucrainene au dat iniţial impresia de creştere a presiunii asupra secţiunii Velika Novosilka a frontului, unde au reuşit deja să facă progrese duminică.

O echipă de asalt a avansat aproape neobservată mai spre est, lângă satul Novodonezke. „Inamicul a reuşit să ne pună într-o poziţie dificilă”, a scris Hodakovski.

La primele ore ale zilei de luni, purtătorul de cuvânt al armatei ruse Igor Konaşenkov a anunţat că Moscova a dejucat cu succes o ofensivă ucraineană majoră în partea de sud a regiunii Doneţk, amintește Agerpres.

Aceste informaţii nu au fost confirmate de Kiev. Raportarea situaţiei de către Statul Major ucrainean nu notează nicio activitate specială în regiune. Spune doar că Vuhledar şi satele învecinate au fost bombardate de Rusia, adaugă agenţia germană de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă