Armata ucraineană nu renunță la planul de a slăbi forța militară a rușilor înainte de a lansa propria ofensivă. Numele cheie: Bahmut

Președintele Volodimir Zelenski și-a reafirmat angajamentul de a apăra Bahmutul. Micuțul oraș a devenit scena celei mai sângeroase lupte de infanterie din Europa după Al Doilea Război Mondial. Rusia a declanșat o ofensivă de iarnă, în care au fost trimiși în lupte sutele de mii de soldați recrutați anul trecut.

16 Martie 2023, 00:03 Știrile TVR |

Rusia încearcă să ocupe orașul pentru a obține o victorie substanțială în jumătate de an de război.

Luna trecută, se părea că ucrainenii se vor retrage din Bahmut, dar, după o reuniune a Consiliului Național de Securitate, comandanții au decis să rămână pe loc și să apere cu orice preț Bahmut.

Orașul nu are o importanță strategică, dar obiectivul Kievului este să provoace inamicului pierderi grele umane și materiale.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Doar luptătorii noştri şi presiunea globală asupra Rusiei sunt garanţia efectivă a protejării independenţei Ucrainei, a Europei şi a lumii libere. Ca întotdeauna, şi azi am fost în contact cu toţi comandanţii şi serviciile de informaţii. Este foarte dur în est, foarte dureros. Trebuie să distrugem puterea militară a inamicului. Şi o vom distruge!"

Armata ucraineană vrea să slăbească forța militară a inamicului înainte de a lansa propria ofensivă.

Potrivit ministrului adjunct al Apărării, capacitatea de a avansa a rușilor s-a diminuat foarte mult.

Lupte intense au loc și la nord și sud de Bahmut, unde Rusia încearcă să recupereze zonele pe care le-a pierdut anul trecut. Liniile de front nu s-au mișcat semnificativ de patru luni.

Curând, însă, terenul se va usca, tancurile promise de Occident au început să vină și ucrainenii vor putea lansa ofensiva.

Ofensiva este pregătită și de industrie: o companie care fabrică arme a început să producă obuze de 125 de milimetri pentru tancuri.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI