Armata ucraineană continuă contraofensiva. Şeful Statului Major Interarme din SUA, generalul Mark Milley: Va dura mult şi va fi foarte, foarte sângeros. Dar Ucraina luptă pentru existenţa sa!

1 iulie 2023, 20:45

Contraofensivă ucraineană continuă și armata înaintează, în sud și est, dar mult mai încet decât se estima. Costurile umane și materiale sunt considerabile.

Gen. Mark Milley, şeful Statelor Majore reunite: Da, (contraofensivă ucraineană – n.red.) merge mai încet decât a fost anticipat. Nu mă surprinde deloc! Am spus că ofensivă continuă, avansează constant, în mod deliberat îşi face drum prin câmpuri de mine dificile.

Va fi foarte dificil. Va dura mult şi va fi foarte, foarte sângeros. Nimeni nu trebuie să-şi facă iluzii. Dar Ucraina luptă pentru existenţa sa!

Ucraina, a spus generalul Milley, luptă împotriva unei țări puternice, cu o populație de 140 de milioane de oameni. Are nouă zone orare, o armată puternică, multă muniție și așa mai departe. ”Îi ajutăm cât putem de mult, a precizat președintele statelor majore reunite, iar armata ucraineană înaintează mai încet dar asta face parte din natura războiului”, a mai sșpus generalul.

La un an de la eliberarea Insulei Șerpilor, președintele Volodimir Zelenski a salutat reușita militarilor ucraineni.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Este prima aniversare a eliberării Insulei Șerpilor de invadatorii ruși. Este una dintre cele mai importante victorii ale noastre. Amintiți-vă, anul trecut, în primăvară, nimeni nu se aștepta, din partea Ucrainei, că vom putea pune în aplicare, în special, această sarcină fundamentală de apărare, să asigurăm securitatea Insulei Șerpilor și, prin urmare, a unei părți semnificative din zona de apă a Mării Negre.

Zelenski a precizat că rușii aveau nevoie de insula care, înainte de 1948 aparținea României, pentru a domina și distruge sudul Ucrainei. Dar militarii ucraineni i-au alungat din insulă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite