Armata ucraineană afirmă că a avansat în Bahmut. Ministerul Apărării de la Moscova susține că atacul militarilor ucraineni ar fi fost respins de trupele rusești

7 iunie 2023, 18:09

„În ultima zi am avansat între 200 şi 1.100 de metri în mai multe secţiuni din zona Bahmut”, a scris ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, pe contul său de Telegram.

Viceministrul ucrainean a adăugat, în concordanţă cu ceea ce au anunţat în ultimele ore alţi purtători de cuvânt ai armatei ucrainene, că forţele ruse au trecut în defensivă şi încearcă să îşi menţină poziţiile în zona Bahmut.

„În zona Bahmut, trupele noastre au trecut de la apărare la atac”, a scris Maliar în mesajul său, în care afirmă că mercenarii ruşi din grupul privat Wagner sunt încă prezenţi în ariergardă la Bahmut, însă armata rusă este cea care luptă în prezent în această parte a frontului.

Ucraina a reuşit să oprească înaintarea ruşilor la Bahmut datorită „fortificaţiilor pregătite în prealabil” de către trupele Kievului, a indicat ea.

Deși Kremlinul susține că Ucraina a început deja contraofensiva, oficiali de la Kiev precizează, din nou, că operațiunea nu a fost încă declanșată.

„Când vom începe contraofensiva, își va da seama toată lumea”, a declarat miercuri consilierul pe probleme de Securitate al președintelui Volodimir Zelenski.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite