CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

Armata spaniolă, implicată în lupta împotriva COVID-19

Spania se îndreaptă spre finalul crizei de Covid19, după cum afirmă autoritățile de la Madrid, care observă o scădere semnificativă a bilanţului zilnic de îmbolnăviri. De azi, copiii pot ieşi la plimbare, o oră pe zi, însoţiţi de un adult. În lupta împotriva coronavirusului e din ce în ce mai implicată armată.

26 Aprilie 2020, 13:36 (actualizat 26 Aprilie 2020, 14:30) Știrile TVR |

Eforturile depuse de spanioli în lupta cu pandemia sunt răsplătite după o izolare obligatorie a întregii populații. După aproape o lună și jumătate de restricții, scăderea bilanțului zilnic confirmă faptul că autoritățile încep să controleze transmiterea virusului.

Rolul armatei a fost decisiv în lupta pe care statul spaniol a fost nevoit să o ducă până acum cu un virus care a infectat peste 220 de mii de oameni. Militarii sunt implicați în nenumărate intervenții la cămine de bătrâni, au ridicat spitale de campanie și participă la transportarea bolnavilor.

În ciuda rezultatelor optimiste, Spania prezintă o rată a deceselor care o plasează pe locul 3 în lume, după SUA și Italia, cu peste 23 de mii de morți.

Guvernul pregătește un plan de relaxare a restricțiilor și de relansare a activității economice, iar prima măsură a fost adoptată în beneficiul minorilor sub 14 ani care pot ieși la joacă o oră pe zi.

De la Madrid pentru TVR, Felix Damian.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI