Armata sârbă iese din starea de alertă maximă, în urma calmării tensiunilor cu Kosovo. Baricadele, înlăturate

29 decembrie 2022, 17:51

Liderul de la Belgrad a subliniat că baricadele, majoritatea formate din autocamioane, nu vor fi mutate în două ore, ci mai degrabă în 24 sau 48 de ore. El a precizat că nici un sârb care a participat la acțiunile de protest nu va fi judecat de autoritățile din Kosovo, acest lucru fiind garantat de către Statele Unite și Uniunea Europeană.

Sârbii au blocat de aproape trei săptămâni drumurile dintre Serbia și Kosovo, în semn de protest faţă de uciderea unui fost polițist.

Totodată, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ridicat joi starea de alertă maximă pe care o ordonase în urmă cu două zile pentru armata sârbă şi pentru forţele de poliţie sârbe, după calmarea recentelor tensiuni cu Kosovo.

Acest anunţ urmează celui privind eliminarea baricadelor cu care sârbii kosovari blochează de zece zile traficul pe şoselele din nordul Kosovo în semn de protest faţă de ceea ce consideră a fi discriminarea tot mai puternică din partea autorităţilor de la Pristina faţă de minoritatea sârbo-kosovară în această provincie care şi-a proclamat independenţa în 2008.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite