Armata rusă a lansat lovituri în mai multe părți ale Ucrainei, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova

Ministerul rus al Apărării
Ministerul rus al Apărării
17 septembrie 2022, 14:22

Autoritățile de la Kremlin au acuzat Kievul că a efectuat bombardamente în apropierea centralei nucleare Zaporojie, relatează Reuters.

Forțele ruse și-au desfășurat loviturile în regiunile Herson, Mikolaiv, Harkov și Donețk, iar forțele ucrainene au efectuat o ofensivă fără succes lângă Pravdine, în Herson, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Situația nivelului radiațiilor de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, rămâne normală, trasnmite ministerul din Moscova.

Sâmbătă, în apropierea fabricii au fost înregistrate două incidente de bombardamente ucrainene.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei a negat că forțele ucrainene au efectuat bombardamente în apropierea instalației.

Atât Rusia, cât și Ucraina s-au acuzat în mod repetat de bombardarea centralei nucleare.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a ONU a adoptat joi o rezoluție prin care cere Rusiei să înceteze ocuparea centralei.

Săptămâna trecută, forțele ucrainene au trecut prin posturile rusești slab apărate din Harkov, recuperând mai mult de 1.000 de mile pătrate în jurul orașului și împingându-i pe ruși spre est, în unele cazuri până la granița cu Rusia.

Forțele ruse s-au retras din două centre logistice cheie, orașele Izium și Kupiansk, fiind epuizate de lupta simultană purtată în Herson, în sud.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite