Armata Română va avea trei sisteme de drone performante. Cele trei sisteme Watchkeeper X vor fi asamblate în București și Bacău și vor avea două variante, inclusiv una navală

22 iunie 2023, 21:22

Cele trei sisteme Watchkeeper vor fi construite în următorii doi ani. Vor fi asamblate în București și Bacău. Dronele vor avea două variante, inclusiv una navală și vor fi folosite de Armata Română în mai multe tipuri de misiuni.

Cmdr.(r) Valentin Mateiu: Această dronă a fost verificată în luptă, în Afganistan. Acolo britanicii nu au pus rachete pe Hermes, dar știm că israelienii au testat Hellfire, Hermesul lor. De aceea, vom avea și această capacitate de lovire.

Un sistem este format din trei drone și o stație terestră de comandă. Un astfel de aparat poate zbura cu 150 de km/h, la o altitudine de 4.900 de metri.

Specialiștii spun că drona este dotată cu mai multe camere pentru zi și noapte, dar și senzori performanți.

Cmdr.(r) Valentin Mateiu: Acest Hermes are calitatea de a lua la bord multe alte elemente în sensul în care poți să faci cercetare în spectrul electromagnetic. De asemenea, poți să faci comunicații. Ba mai mult, ei spun că ar fi capabil și de bruiere.

România ar putea avea în viitor mai multe sisteme Watchkeeper. La sfârșitul anului trecut, MAPN a semnat un acord cadru pentru șapte stații terestre de comandă și 21 de drone, în valoare de peste 400 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite