Armata nu a semnat contractul pentru transportoarele Piranha

28 decembrie 2017, 18:19

Încă din vară, reprezentanții MApN dădeau asigurări că, până la sfârșitul anului, se va semna contractul pentru 227 de transportoare blindate Piranha 5. Mai mult, ministrul Fifor declară că mai multe blindate vor ajunge în țară până la sfârșitul lui 2017.

Acum, când mai sunt câteva zile până la sfârșitul anului, reprezentanții ministerului Apărării anunță doar că negocierile cu producătorul american General Dynamics nu s-au încheiat.

În octombrie, Ministerul Economiei a semnat un acord cu General Dynamics pentru asamblarea în România, la Uzina Mecanică București a transportoarelor blindate Piranha. O lună mai târziu, la sfârșitul lui noiembrie, a fost votată o hotărâre de guvern în care se arată că armata va cumpăra 227 de transportoare Piranha 5.

30 trebuie produse la uzina din Elveția, restul urmând să fie asamblate la București. În Hotărârea de Guvern se precizează că, inițial, MApN va semna un contract pentru 94 de blindate, în valoare de 400 de milioane de euro. Pentru toate cele 227 de Piranha 5, România ar trebui să plătească 895 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite