Armata israeliană a eliminat mii de terorişti. Au fost atacate celule Hamas aflate lângă o școală, un spital și o moschee. Hamas opune o rezistență îndârjită

8 noiembrie 2023, 12:46

Potrivit imaginilor prezentate pe Telegram de armata isralieană, în ultimele ore au fost lovite, în centrul fâșiei Gaza, celule Hamas aflate lângă o școală, un spital și o moschee.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelui: Gaza City e încercuit, acţionăm în interiorul oraşului. Creştem presiunea asupra Hamas cu fiecare oră, cu fiecare zi. Am lichidat mii de terorişti, atât la sol, cât şi în subteran.

De asemenea, au fost descoperite și distruse întrări în tunelurile teroriștilor Hamas lângă universitatea din Gaza, precum și într-un parc de distracții.

Comandantul unei trupe israeliene de elită: Ne aflăm într-un parc de distracţii, unde am găsit un tunel logistic. L-am bombardat şi vom continuasă facem acest lucru oriunde găsim tuneluri.

Gruparea Hamas susține că împiedică avansarea trupelor israeliene la sol și că militarii isralieni au suferit pierderi grele, atât în echipamente, cât și în vieți omenești.

Guvernul israelian a respins din nou orice discuție despre o așa-numită pauză umanitară în bombardamente, pentru a permite aprovizionarea civililor palestinieni cu produse de strictă necesitate și pentru ca populația să se poată refugia în sudul Fâșiei Gaza.

Mohammad Shtayyeh, prim-ministrul palestinian: Răniţii nu au acces la spitale, iar spitalele nu au medicamente.Actuala situaţie din Gaza e catastrofală. Oamenii sunt ucişi în mod sistematic. Are loc un genocid.

Președintele Joe Biden a anunțat că va ridicadin nou acestăproblemă. Dar premierul Netanyahu e de neclintit – dacă nu sunt eliberați ostaticii luați de Hamas pe 7 octombrie, nu se poate discuta despre suspendarea temporară a bombardamentelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite