Armata israeliană: Ostaticii noştri nu sunt pierduţi. Nu vom sta cu mâinile în sân sperând să-i găsim. Îi vom salva cu orice preţ. Surse: Încetarea focului ar putea fi prelungită

28 noiembrie 2023, 19:54 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:03)

Acordul de încetare a focului şi prelungirea lui au fost negociate de Qatar, Statele Unite şi Egipt. Qatarul a găzduit şi reuniunea şefilor serviciilor secrete din Israel, Mosad, şi Statele Unite, CIA.

Majed Al-Ansari, purtătorul de cuvânt al MAE din Qatar: Referitor la numărul de ostateci şi prizonieri, am primit informaţii de la diverse surse, inclusiv Hamas, pe de-o parte, Israel, pe de altă parte, dar nu putem garanta nimic în acest moment, nu putem valida cifrele. Ce putem confirma în acest moment este încă 20 de ostateci vor fi eliberaţi în următoarele 48 de ore.

Potrivit înţelegerilor din spatele uşilor închise vor fi eliberaţi un ostatic pentru trei deţinut Hamas.

Scenele de ieri sunt emoţionante. Printre cei eliberaţi ieri se numără doi gemeni de trei ani şi un băieţel de 11 ani. Au fost preluaţi de Crucea Roţie.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene: Facem apel la organizaţiile internaţionale, în special la Crucea Roşie, să facă uz de toate posibilităţile lor pentru a avea acces la toţi ostaticii, pentru a se asigura că primesc îngrijirile medicale de care au nevoie. Ostaticii noştri nu sunt pierduţi. Nu vom sta cu mâinile în sân, sperând să-i găsim. Îi vom salva pe ostaticii noştri cu orice preţ.

În atacul fulger din 7 octombrie, teroriştii au luat în jur de 240 de ostatici, israelieni şi străini. Se mai află în mâinile lor în jur de 190 de oameni. Însă o parte dintre ei sunt deţinuţi de alte grupări – Jihadul Islamic palestinian, de exemplu – ceea ce complică negocierile pentru eliberarea lor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite