Armata distribuie combustibil în benzinăriile din Marea Britanie. Farmaciile ar putea rămâne fără medicamente

4 octombrie 2021, 19:51

200 de militari britanici sunt implicați în distribuirea combustibilului către benzinării. Preiau cisternele de la rafinării și duc benzina în zonele cele mai afectate de penurie. Sunt însă în continuare destule benzinării cu pompele închise.

Guvernul condus de Boris Johnson e acuzat de opoziție că nu a implicat armata mai devreme.

Downing Street 10 a explicat însă că, în unele cazuri, a fost nevoie de instructaj pentru ca militarii să poată conduce camioanele cu combustibil. Este însă doar o soluție de moment. Guvernul a anunțat că vor fi primiți la lucru 5 mii de șoferi de camion, din străinătate. Însă doar temporar.

BORIS JOHNSON: „Calea pe care trebuie să meargă ţara noastră nu e imigraţia necontrolată şi primirea unui număr uriaş de străini. Nu vreau să revin la vechiul model cu salarii mici, calificare modestă şi imigraţie necontrolată.”

Totul e dat peste cap. Farmaciile ar putea intra în criză de medicamente. Carnea se găsește cu greu, la fel laptele. Atât în privința combustibilului, cât și a alimentelor, unii oficiali dau vina pe oamenii panicați, care cumpără excesiv pentru a-și face stocuri.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite