Armata are şef interimar. Generalul Laurian Anastasof, pilot de MiG, conduce Statul Major al Apărării

1 februarie 2019, 20:10

Generalul Anastasof va conduce Satul Major al Apărării până când instanța va decide altceva sau până când ministrul și președintele se vor înțelege și vor aproba în CSAT un nou șef și un nou locțiitor.

Anastasof a devenit pilot militar în urmă cu aproape 30 de ani. De-a lungul carierei a făcut diverse cursuri în România și în SUA. A adunat peste 2000 de ore de zbor pe mai multe tipuri de avioane.

Laurian Anastasof a fost comandantul Bazei Aeriene Câmpia Turzii. Ulterior, a devenit șeful Aviației Militare.

În timpul mandatului său, Armata a recepționat avioanele F-16. De altfel, generalul a fost în primul F-16 al Forțelor Aeriene Române care a aterizat în Baza din Fetești, în septembrie 2016, atunci când aparatele au fost aduse din Portugalia.

Analiștii militari sunt de părere că interimatul său ar trebui să se termine cât mai repede.

Generalul Decebal Ilina, fost șef al Informațiilor Militare, susține că scandalul de la vârful Armatei nu este doar opera politicienilor.

Este pentru prima dată în istoria recentă a Armatei când un șef al Statului Major este supendat de o instanță în urma neînțelegerilor dintre președinte și ministrul Apărării.

Scandalul dintre demnitari a atins apogeul ieri, când în România se aflau toți miniștrii Apărării din UE, iar Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, era în vizită oficială la București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă