Armata, chemată la blocurile contaminate din Timişoara. Firmele de dezinsecţie şi deratizare vor fi verificate de reprezentanţii ministerelor Sănătății, Internelor și ANSVSA

21 noiembrie 2019, 19:40

Experți ai Armatei au ajuns dimineață la blocul groazei. Chimiști, biologi și radiologi. Dotați cu echipamente speciale de protecție și aparatură performantă, ei au măsurat gradul de toxicitate din încăperi și au verificat modul în care s-a făcut decontaminarea.

Abia după amiază au comunicat Comandamentului pentru Situații de Urgență rezultatele. Nu au mai detectat nicio substanță periculoasă.

Angajați ai ISU au igienizat două dintre imobile așa că acolo oamenii se pot întoarce acasă. Nu și cei din blocul groazei, unde administratorul imobilului trebuie să se ocupe de igienizare.

Până azi, oamenii evacuați nu au știut ce se va întâmpla. S-au plâns de lipsa de comunicare și de faptul că aveau nevoie de bani , haine și de actele rămase în locuințe.

Autoritățile locale spun însă că s-au ocupat de toate.

Și totuși, responsabilii locali au dat semne că nu sunt stăpâni pe situație. După ce i-au evacuat pe locatarii unui bloc, i-au lăsat să revină în locuințe, iar apoi s-au răzgândit.

40 de persoane sunt încă în spital. Ieri au mai fost internați doi adulți și trei copii. Și 9 polițiști care au intrat în blocul groazei au mers la spital pentru control.

Reprezentanții ISU resping acuzațiile care li se aduc cum că au ținut informații secrete și spun că toți pompierii care au intervenit au avut echipamente de protecție.

Femeia și unul dintre copiii care au murit au fost înmormântați.

În cazul celor trei persoane care au murit, rezultatele autopsiilor nu au fost concludente. Specialiștii continuă analizele toxicologice.

Deocamdată au stabilit că pesticidul folosit la deratizarea blocurilor are gradul 1 de toxicitate și nu trebuia utilizat în zonele locuite.

De mâine, firmele care fac dezinsecţii și deratizare vor fi controlate de reprezentanții ministerelor Sănătății, Internelor și ANSVSA.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite