Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie de Crăciun în interior, în ciuda restricțiilor. Orașul Constanța este în carantină

25 decembrie 2020, 19:44

În Constanța, credincioșii au uitat de carantină și de normele impuse de autorități. Deși slujba trebuia oficiată afară, conform regulilor, oamenii s-au înghesuit în lăcășul de cult, fără a putea respecta distanțarea, iar unii nici nu au purtat măști de protecție.

Deși zona a fost verificată de poliție, nu s-a dat nicio amendă. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au transmis că: „Patrule mixte de polițiști și jandarmi s-au deplasat în zonă, au verificat respectarea măsurilor de protecție individuală, în ceea ce privește purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, inclusiv oferirea de măști de protecție.”

În București, credincioșii au putut asista la slujbele oficiate în interiorul bisericii.

Această mare sărbătoare vine să împlinească și să desăvârșească așteptarea profeților Vechiului Testament care au vorbit despre El că se va naște din fecioară, că se va chema Emanuel, adică Țcu noi este Dumnezeu” și iată că, în sfârșit, Dumnezeu coboară pe pământ. Se naște în smerenie în ieslea din Betleem, ca să dea un exemplu lumii că Dumnezeu unește cerul cu pământul.

Preoții își vor putea vizita enoriașii, fie între Crăciun și Anul Nou, fie înainte de Bobotează. Ei nu vor mai putea intra în casele enoriașilor decât la cererea insistentă a acestora.

În plus, Rugăciunea la cumpănă dintre ani va trebui oficiată în intervalul 18.00-21.00 și nu la miezul nopții ca până acum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă