Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, rămâne sub control judiciar

29 mai 2017, 16:40

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a venit în această dimineață la Înalta Curte la ora 8 fix. Nu a mai fost înconjurat de zeci de preoţi, aşa cum făcea când se prezenta la Poliţie. Doar avocata şi un preot l-au însoţit.

Nu a făcut nicio declaraţie în faţa jurnaliştilor. A aşteptat patru ore pentru a fi luată în discuţie cererea procurorilor, care îl acuză că a încălcat controlul judiciar, implicându-se în accesarea de fonduri europene, deşi acest lucru îi fusese interzis în mod explicit.

Arhiepiscopul Tomisului avea de respectat două condiţii. Să nu se mai implice în accesarea banilor europeni şi să nu ia legătura cu alţi inculpaţi din dosar.

Procurorii DNA spun că le-a încălcat pe amândouă. Au prezentat drept dovadă un document prin care IPS Teodosie ar fi împuternicit o altă persoană să depună documente pentru obţinerea unor fonduri europene. Avocata Arhiepiscopului susţine că semnătura de pe document nu aparţine clientului ei.

IPS Teodosie este anchetat pentru fraudarea procesului de obţinere de bani europeni. Potrivit procurorilor, prelatul a dat declaraţii false în care a susţinut că foloseşte anumite suprafeţe de pământ pentru agricultură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite