Arhiepiscopul Pimen, diagnosticat cu coronavirus, a slujit în noaptea de Paști și duminică. Anchetă epidemiologică la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava

21 aprilie 2020, 11:47

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a precizat marţi că Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor are o pneumonie medie-severă, cu o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19.

„Dincolo de ceea ce ştim deja cu toţii, toate informaţiile despre starea de sănătate a IPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care îl îngrijesc la Spitalul ‘Matei Balş’ şi cărora le mulţumim. Ştim în acest moment că are o pneumonie medie-severă, că are o simptomatologie clară de contaminare cu COVID şi că vârsta sa îl vulnerabilizează. Astăzi (n.r. – marţi), DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan’ din oraşul Suceava, unde îşi are sediul Arhiepiscopia”, a declarat pentru Agerpres Vasile Bănescu.

Direcția de Sănătate Publică Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea „Sfântul Ioan”, unde îşi are sediul Arhiepiscopia.

„Până în acest moment, toţi cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de Arhiepiscop. Informaţiile despre evoluţia situaţiei le vom afla toţi exclusiv de la medici, Grupul pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost adus în noaptea de luni spre marți, cu un elicopter, la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti.

Arhiepiscopul Pimen are 90 de ani. A fost instalat ca episcop al Sucevei în anul 1991.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite