Arhiepiscopul de Canterbury, cel mai înalt cleric anglican la nivel mondial: Invazia Ucrainei de către Rusia a deschis „porțile iadului” și a dezlănțuit toate „forțele malefice” din lume

Arhiepiscopul de Canterbury în Ucraina
Arhiepiscopul de Canterbury în Ucraina
18 decembrie 2022, 15:43

Welby a călătorit luna trecută în Ucraina pentru a se întâlni cu liderii bisericii și cu credincioși, precum și cu cei strămuți de conflict.

El a spus că a fost impresionat de „dimensiunea gropilor comune din Bucha, fotografiile cu ceea ce li s-a făcut oamenilor de acolo, violurile, masacrele, torturile din partea forțelor ruse de ocupație”.

Liderul religios a spus că repercusiunile invaziei au fost simțite și dincolo de granițele Ucrainei.

„Când Ucraina a fost invadată la decizia președintelui  Putin, porțile iadului s-au deschis și toate forțele malefice au ieșit în lume”, a declarat Arhiepiscopul duminica pentru o emisiune BBC.

„În Marea Britanie, creșterea prețurilor la alimente și combustibili, cel puțin parțial determinată de conflict, a dus la o creștere cu 400% în ultimele 18 luni a persoanelor care caută ajutor de la băncile alimentare. Vedem datorii în creștere, presiuni asupra familiilor la toate nivelurile”, a adăugat el.

Welby a criticat public războiul Rusiei împotriva Ucrainei, numind invazia  din februarie „un act de mare răutate”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite