Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, recomandă prudenţă în timpul săvârşirii botezului și le cere preoților să evite scufundarea totală în apă

Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel este cel dintâi prelat care decide să schimbe ritualul botezului după moartea bebelușului din Suceava. A trimis o notă către parohiile din din judeţ cu indicații clare. Le cere preoților să evite scufundarea totală în apă a micuţilor şi, dacă sunt începători sau le este teamă, să nu oficieze acest ritual singuri. Înalt Prea Sfințitul Calinic mărturiseşte că mai bine face alpinism decât să boteze efectiv un prunc.

13 Februarie 2021, 20:06 (actualizat 13 Februarie 2021, 22:52) |
Recomandări pentru botez
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Arhiepiscopul Calinic este primul înalt ierarh care cere prudenţă în timpul săvârşirii sfântului botez.

Înalt preasfinţitul a trimis deja o circulară preoţilor din eparhia să în care face recomandări precise legate de felul în care un prunc primeşte sfânta taină. Botezul trebuie adaptat la vârstă celui care este creștinat.

Preoţii argeşeni au găsit şi o altă soluţie pentru a limita pericolul. Vor folosi cristelniţe mai mici.

Dar toate recomadările de la Argeş ar trebuie preluate şi în restul bisericilor din ţară. Patriarhia va discuta despre practica botezului pe 25 februarie, în Sfântul Sinod.

De fapt, chiar şi ierarhii pot avea probleme în săvârşirea unui botez. De aceea, trebuie să apelăm la logică, susţine Calinic arhiepiscopul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI