Arhiepiscopia Clujului le oferă asistenţă duhovnicească refugiaţilor ucraineni în limba lor

Arhiepiscopia Clujului
Arhiepiscopia Clujului
19 aprilie 2022, 14:16

„În această perioadă de pregătire pentru luminatul praznic al Învierii Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin jertfa pe Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului vine în întâmpinarea nevoilor de ordin duhovnicesc ale refugiaţilor ucraineni afectaţi de conflictul din ţara vecină”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Arhiepiscopia Clujului.

Potrivit sursei citate, programul liturgic în limba ucraineană va avea loc miercuri şi sâmbătă.

„Ca urmare a constatării prezenţei unui mare număr de refugiaţi ucraineni în Cluj-Napoca, Arhiepiscopia Clujului le oferă acestora posibilitatea de a se spovedi şi de a se cumineca. Programul liturgic, oficiat în limba ucraineană în Paraclisul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, situat în Piaţa Avram Iancu, nr. 18 (incinta reşedinţei mitropolitane), este următorul: Miercuri, 20 aprilie 2022, ora 1000 – Sfânta Taină a Spovedaniei; Sâmbătă, 23 aprilie 2022, ora 900 – Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie”, se mai arată în comunicat.

Responsabil cu asistenţa duhovnicească este părintele Mihai Bodnariuc, preot vorbitor de limba ucraineană.

„Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea şi sănătatea celor aflaţi în conflict, dar şi pentru odihna sufletelor şi pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război”, menţionează comunicatul.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite