Percheziţii în patru judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de înșelăciune şi fals. Suspecții au încasat indemnizaţii de sprijin pentru drepturi de autor cu acte false

Percheziții poliție
Percheziții poliție
29 iunie 2021, 10:14

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, descinderile au loc în Capitală şi în judeţele Argeş, Ilfov, Ialomiţa şi Teleorman.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situaţiei epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Bucureşti, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune drepturi de autor, care au fost înmânate mai multor persoane fizice de pe raza judeţelor Argeş, Ilfov, Ialomiţa şi Teleorman, dar şi din Bucureşti, în vederea obţinerii de indemnizaţii lunare de sprijin pentru drepturi de autor şi conexe, de la bugetul de stat”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 360.000 lei.

După finalizarea percheziţiilor, 28 de persoane vor fi conduse la audieri.

La acţiune participă 65 de poliţişti specializaţi în investigarea şi combaterea infracţionalităţii economice şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Argeş, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman şi Bucureşti. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă